ПРИЕМАНЕ НА ПОРЪЧКИ

BVI Photo Video приема поръчки чрез интернет страницата на магазина. Нашите служители нямат задължението да приемат поръчки по телефон, факс, телеграф, чрез пощенски гълъб, димни сигнали и т.н.

Преди да реагирате, че това не ви е удобно и да отидете на друго място, отделете 30 секунди за размисъл и ще установите, че подаването на поръчки чрез сайта на магазина в максимална степен защитава вашия интерес, тъй като създава документирана следа за транзакцията, каквато не е възможна при устно предаване на поръчката. Веднага след изпращането на заявката вие ще получите email съобщение, което потвърждава по неотменим вид всички цени и условия, при които е направена вашата поръчка и може да послужи за справка в бъдещ момент или като основание за рекламация при неправилно изпълнена поръчка.


ДОСТАВКА

Доставките на поръчките за територията на България се изпълняват чрез куриерска фирма Спиди. Можете да изберете доставка до вашата врата, така и до удобен за вас офис на куриера. Цената за доставка се калкулира при приключването на поръчката и зависи от вида на избраната услуга:


Доставка до
Име на куриерската услуга
Време за изпълнение
автомат (АПС) или офис на Спиди
Стандарт 24
1 работен ден
адрес в гр. София
Градски куриер (1 ден)
1 работен ден
адрес в страната
Експресна
1 работен ден
адрес в странатаИкономична
2 работни дни

Доставките до Румъния и Гърция се изпълняват чрез международна куриерска фирма DPD.

Магазинът обработва и предава на куриера същия ден всички поръчки, постъпили до 16:30 ч. (пон-пет) или 11:00 ч. (събота). Постъпилите извън работното време на магазина се обработват и предават на куриера на следващия работен ден.


ЗАПЛАЩАНЕ

Клиентите от България могат да заплатят за направените поръчки по един от следните начини:

• В брой – дължимата сума се заплаща на куриера при получаване на доставката (наложен платеж)
• Безкасово – чрез кредитна или дебитна карта (VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro)
• Безкасово – чрез банков превод

Клиентите от Гърция и Румъния могат да заплатят за направените поръчки с кредитна/дебитна карта.

Всички поръчки се изпращат с активирана опция за преглед на стоката, за да се уверите, че съдържанието на пакета отговаря на направената от вас поръчка.


ВРЕМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Направените преди 16:30 ч. в делничен ден поръчки се обработват и изпращат същия ден. Постъпилите след този час поръчки се обработват и изпращат на следващия работен ден. Доставките за България се изпълняват както следва:

• ако сте посочили получаване от офис на куриера, пратката ще ви очаква там след 9:30 ч. сутринта на първия работен ден след изпращането на поръчката (за експресни доставки) или след 9:30 ч. сутринта на втория работен ден след изпращането на поръчката (за икономични доставки).

• ако сте избрали доставка до адрес, куриерът ще ви посети между 9:00 и 14:00 ч. на първия работен ден след изпращането на поръчката (за експресни доставки) или между 9:00 и 14:00 ч. на втория работен ден след изпращането на поръчката (за икономични доставки) *

• за всички останали селища доставката се извършва по график и отнема 1-3 работни дни.

* Важи за населените места, в които Спиди имат разкрити офиси (това покрива над 95% от населението на България).

Доставките до Румъния и Гърция отнемат 1-3 работни дни (за Букурещ и Солун – 1 работен ден). За някои по-отдалечени островни райони на Гърция срокът може да бъде 4 работни дни.


На сутринта на деня на доставка ще получите съобщение от Спиди чрез SMS или Viber на номера, който сте посочили в поръчката, с данни за връзка с куриера, който осъществява доставката.

Обръщаме внимание, че нямаме практиката да се обаждаме по телефона за потвърждение на поръчката – вашата поръчката се счита за подадена с изпращането й през сайта. Копие от поръчката с всички условия (тип и количество продукти, цена, условия и адрес за доставка) се изпраща на посочения от клиента email адрес.

ОТКАЗ ОТ ДОСТАВКА

Вие имате право да върнете закупените продукти в срок 15 дни от приемане на доставката, при което платените суми ще ви бъдат възстановени по реда, описан в общите условия на магазина. Вашето право на отказ и връщане може да бъде упражнено само ако пратката е неразопакована и търговският вид на продуктите не е нарушен.


Последна редакция на документа: 19 януари 2019 г.