Средства за калибриране, профилиране и контрол на цветовете

Контролът върху цветовете отличава сериозните любители и истинските професионалисти от притежателите на скъпи камери с махащи се обективи.

Това е най-важният раздел от нашия каталог: мястото, където ще намерите всичко необходимо, за да овладеете контрола върху цветовете в целия цифров работен процес – от заснемането, през обработката, до представянето на завършения продукт – независимо дали в интернет или на хартия. Ако искате да постигнете собствен разпознаваем стил, пътят минава оттук. Уникалният стил на изразяване означава повтаряемост и предвидимост, а повтаряемостта означава да стъпвате всеки път върху един и същ фундамент, когато работите с цветовете.

Когато разговорът се насочи към управлението на цветовете, най-често вниманието на потребителя попада върху приборите за калибриране на монитори. Това е окей, но не игнорирайте еталоните за определяне на експозицията или за профилиране на вашия цифров фотоапарат или камера. Ако пък обичате да вадите снимките си на хартия, приборите за цветно профилиране на принтери ще ви спестят страшно много усилия и разходи.

QPcard 101
9.00 лв.
QPcard 101 е джобен формат (142×40 mm) еталонна скала, която служи за баланс на бялото, управление на контраста и определяне на експозицията. Картата е изработена от специална хартия без избелващи агенти, които да реагират под влиянието на ..
QPcard 202 Studio
60.00 лв.
QPcard 202 е прецизен студиен еталон за коригиране на цветовете. Предназначен за използване с DSLR и компактни камери, които снимат в RAW формат. С помощта на цветната таблица QPcard 202 можете да настроите цветопредаването на вашата камера..
QPcard 203
48.00 лв.
QPcard 203 е джобен формат (90×130 mm) референтна скала за коригиране на цветовете. Предназначена за използване с DSLR и компактни камери, които снимат в RAW формат. С помощта на цветната таблица QPcard 203 Solo можете да настроит..
QPcard 203 Book
99.00 лв.
QPcard 203 Book е прецизен фотографски еталон с три функции:коригиране на цветопредаването на камерата18% неутрално сива карта за баланс на бялотоинструмент за определяне на експозициятаДвата компонента на QPcard 203 (цветната таб..
QPcard 102
75.00 лв.
QPcard 102 е неутрална еталонна скала за студийна употреба. С нейна помощ можете да:правите баланс на бялото;определяте правилната експозиция;коригирате контраста на изображението по време на обработката;проверявате визуално неутралността н..
SpyderCUBE
89.00 лв.
SpyderCUBE е уникален фотографски инструмент, който ви улеснява при заснемането и обработката на кадри във RAW формат и подобрява окончателния вид на вашите снимки. С помощта на SpyderCUBE можете да определяте баланса на бялото, п..
ColorChecker Classic
149.00 лв.
Цветният еталон ColorChecker® Classic на X-Rite служи за постигане на акуратно цветопредаване при заснемане с цифрова камера във всякакви светлинни условия или при сканиране с настолен (плосък) скенер. Това е един от най-чест..
ColorChecker® 18% Gray
X-Rite ColorChecker® 18% Gray е джобна неутрална средно-сива карта професионален клас. Изработена от специален износоустойчив, спектрално неутрален материал. Служи за определяне на цветния баланс и експозицията. Заради компактните..
ColorChecker Passport Photo
Джобната референтна скала ColorChecker® Passport Photo на X-Rite изпълнява всички функции на ColorChecker® Classic, като ги вкарва в здрав и износоустойчив корпус от поликарбонат, който може да стои изправен или да се транспортира..
ColorChecker® White Balance
X-Rite ColorChecker® White Balance е спектрално неутрална референтна бяла карта с три специфични функции.✓ Определяне на цветния баланс в сценатаColorChecker® White Balance служи за определяне на цветния баланс в сцената и за постигане на е..
ColorChecker Passport Video
Джобната референтна скала ColorChecker® Passport Video е модификация на ColorChecker® Passport Photo, специално съобразена с нуждите на цифровото видео заснемане. На мястото на 26-те допълнителни цветни карета вече има станда..
ColorChecker® Grayscale
X-Rite ColorChecker® Grayscale представлява спектрално неутрална скала с три зони: черна, средно сива (18%) и бяла. Тя изпълнява следните важни функции: ✓ определяне на баланса на бялото;✓ определяне на експозицията;✓&nb..
SpyderX Pro
349.00 лв.
SpyderX PRO е калибратор за монитор, предназначен да посрещне нуждите на ентусиастите и професионалните фотографи и графични дизайнери, както и на всички други компютърни потребители, които искат да разполагат с контрол върху процеса на кал..
SpyderX Elite
499.00 лв.
SpyderX ELITE е нов модел (лято 2019 г.) от най-високият клас калибратор за монитор на Datacolor и е предназначен за професионални потребители и организации, които регулярно имат необходимост от калибриране на множество екрани към една и съ..
ColorMunki Display
349.00 лв.
X-Rite ColorMunki Display е прецизен колориметър за калибриране на LCD дисплеи и проекционни апарати. Този продукт е предназначен специално за индивидуални потребители, които се занимават с обработка на снимки/видео и предпечатна подготовка..
i1Display Pro
499.00 лв.
X-Rite i1Display Pro е прецизен колориметър, предназначен за профилиране и цветна калибрация на LCD монитори и проекционни апарати. С негова помощ можете да настроите акуратно яркостта, контраста и цветопредаването на вашите екрани, за да с..
SpyderCHECKR 24
99.00 лв.
SpyderCHECKR® 24 е ново допълнение към серията продукти за цветно профилиране на Datacolor. Този еталон е предназначен за фото-видео ентусиасти и професионални фотографи и видеооператори. Осигурява прецизен контрол върху снимките от на ваши..
SpyderCHECKR
249.00 лв.
SpyderCHECKR® е прецизна скала за цветно профилиране на цифрови фото и видео камери. Еталонът осигурява прецизен контрол върху снимките от вашия фотоапарат. SpyderCHECKR® има три основни приложения:Определяне на белия баланс, експозици..
SpyderCHECKR Pro
299.00 лв.
SpyderCHECKR® Pro е комбинация от цветната скала SpyderCHECKR® и обемния фотографски талон SpyderCube на специална цена. За повече информация прочетете описанията на двата самостоятелни продукта...
SpyderPrint
675.00 лв.
Какво представлява SpyderPrint?Спектрофотометърът SpyderPrint ви помага да решите следните характерни проблеми, с които се сблъсква всеки потребител, опитал се да разпечата цветно изображение:Цветовете, наситеността и контрастът се различав..
SpyderX Capture Pro
799.00 лв.
Комплектът SpyderX Capture Pro (SXCAP100) вече е обновен с новия колорметър Spyder X Elite. Този комплект представлява съвършената комбинация от инструменти за амбициозните любители фотографи и професионалисти, които изпълняват всички дейно..
SpyderX Studio
895.00 лв.
Комплектът SpyderX Studio (SXSSR100) е предназначен за любители и професионални фотографи, графични дизайнери и специалисти по предпечат и печат, които сами обработват и разпечатват своите изображения. Калибриране на монитори със..
нов продукт
i1Basic Pro 3 Plus
3 499.00 лв.
i1Basic Pro 3 Plus на X-Rite е професионален спектрофотометър с богата окомплектовка, предназначен за следните видове дейности:създаване на цветни профили за компютърни екрани и проекционни апарати;екранна проверка за печат (soft proof..
нов продукт
i1Photo Pro 3 Plus
4 499.00 лв.
i1Photo Pro 3 Plus на X-Rite е професионален спектрофотометър, с който можете лесно и бързо да извършвате следните дейности:създаване на цветни профили за компютърни екрани и проекционни апарати;създаване на цветни профили за RGB принт..
нов продукт
i1Publish Pro 3 Plus
5 999.00 лв.
i1Publish Pro 3 Plus на X-Rite е професионален спектрофотометър с богата окомплектовка. С негова помощ можете лесно и бързо да извършвате следните видове дейности:създаване на цветни профили за компютърни екрани и проекционни апарати;с..
QPcard
9.00 лв.
QPcard
60.00 лв.
QPcard
48.00 лв.
QPcard
99.00 лв.
QPcard
75.00 лв.
Datacolor
89.00 лв.
X-Rite
149.00 лв.
X-Rite
79.00 лв.
X-Rite
199.00 лв.
X-Rite
99.00 лв.
X-Rite
319.00 лв.
X-Rite
119.00 лв.
Datacolor
349.00 лв.
Datacolor
499.00 лв.
X-Rite
349.00 лв.
X-Rite
499.00 лв.
Datacolor
99.00 лв.
Datacolor
249.00 лв.
Datacolor
299.00 лв.
Datacolor
675.00 лв.
Datacolor
799.00 лв.
Datacolor
895.00 лв.
нов продукт
X-Rite
3 499.00 лв.
нов продукт
X-Rite
4 499.00 лв.
нов продукт
X-Rite
5 999.00 лв.
Показани 1 до 25 от 25 (1 стр.)

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС